Den här fina kartan är från 1642, det finns inte mycket byggt på Kungsholmen under den här tiden.

År 1754, det har hänt mycket. Här ser vi glasbruket på den lilla ön där vi nu har stadshuset. Petter Ugla, min glasmästare i Falun som var skriven i Mora lärde sig mästaryrket i Stockholm omkring år 1695. Jag gissar att det är här på Kungsholmens glasmästeri.

Här en modell där en liten del av Kungsholmen i slutet av 1690-talet. Där ser vi glasbtukets byggnader på ön. Modellen hittade jag på Stockholms stadsmuseum.

Här syns Klara kyrka i förgrunden, och här ser vi hela Nya kunsholmsbron, en flottbro som byggdes mellan åren 1669 och 1672.

På Söder gick jag till Maria Magdalena kyrka, där ska Jakob Steffenburg, pappa till sonen i Falun med samma namn, vara begravd.

På stadsmuseet hittade jag apotekaren Georg Christian, eller så kan det vara Philip Magnus Smidt Royal Pharmacist, i alla fall en apotekare i staden mellan åren 1630-1720. Den här tiden var min Apotekare Peter Vilde i tre omgångar i Stockholm och servade bland annat de här två apotekarna. Han var här året 1648 hos Georg Christian, efter ett år i Falun återvänder han till Stockholm till Philip Magnus Smidt och blir där i två år. Efter det blir han rekommenderad och godkänd som apotekare.

Så här såg i alla fall en apotekare ut på den tiden. Roligt att utställningens apotekare var från just de åren.